Home » Be-Scrappy 2017 en eerder » Be-Scrappy 2016

Alweer een jaar om... of toch bijna ;)

Afgelopen jaar was spannend, en druk vooral druk...

In januari startte ik namelijk met de verkoop (kleinschalig) van mijn zelfgemaakte spulletjes. Ik werk nog gewoon buitenshuis ook en redelijk veel dus dit kwam er in bijberoep bij. Ik had nooit verwacht dat het zo druk ging worden doorheen het jaar en vooral de laatste maanden heb ik hard gewerkt voor Be-Scrappy. Toen besloot ik om cirkelsjaals te maken en alleen in oktober werden er daar al 40 van verkocht! De bestellingen kwamen binnen als zoete broodjes en ik zat bijna ieder vrij moment achter mijn naaimachien. Van iets anders kwam zo goed als niks meer in huis. Het werd zelfs zo druk dat de cirkelsjaaltjes mijn website nooit hebben gehaald maar daar komt verandering in hoor! Hou de webshop maar in de gaten ;)

Verder maakte ik afgelopen jaar juweeltjes voor communicanten en bruidskindjes en werden er links en rechts nog wat kaarten vervaardigd en ook de verjaardagskronen waren best een succes te noemen.

Ik had nog zoveel ideeën en juist ja zo weinig tijd en mijn website ben ik al van augustus aan het verwaarlozen maar daar ga ik komend jaar proberen wat verandering in te brengen.

In 2017 is het weer tijd voor wat nieuws:                                                                          Iemand die ik nog ken van vroeger wilt vanaf januari een project lanceren en dat is "crea-cross".  Hierover vertel ik later meer. Ikzelf ga proberen om daar al scrappend mijn bijdragen elke week aan te leveren zo pak ik die hobby hopelijk ook weer terug op.

lexis-Javier-1.bmp

Verder wens ik al mijn lezers en klanten een spetterend 2017 toe en al ben ik op mijn website niet zo actief vergeet niet dat ik steeds te bereiken ben via mail of facebook als je iets wilt bestellen of weten.

Groetjes,

Petri.

Lees meer »

Deken uit oude jeansbroeken.

Op de naailes hebben we een 'recycleer' opdracht...

mijn idee had ik zo (ooit gezien op Pinterest). Maar wist ik veel dat daar zoveel tijd in ging kruipen! Het zoeken van oude jeansbroeken was nog het minste van mijn zorgen dat ging vrij vlot want ze werden mij links en recht graag toegestopt. Dan heb ik een ronde mal gemaakt, alle jeansbroeken opengeknipt en zoveel mogelijk cirkels uit de jeansbroeken proberen te halen. uren knipwerk zaten daar in. Maar zelfs dat was nog een fluitje van een cent. Uiteindelijk was het de bedoeling dat al die cirkels samen een deken zouden vormen. Zoiest dus:

jb1-1.jpg 

Eerst allemaal repen genaaid van 20 blokken en dan naaide ik die repen weer aan elkaar en ontstonden deze 2 lappen die ik dan ook weer aan elkaar naaide en zo zaten daar 400 cirkels jeansstof in verwerkt.

jb2.jpg jb3.jpg

Dan begon het volgende werkje: het knippen van 400 lapjes katoen want daar werd het deken mee opgevuld. Geduldig speldde ik de lapjes tussen de flapjes op mijn deken. Wil je ook zo'n deken maken verzeker je er dan van dat je geduldig bent en echt veel  heel veel geduld hebt want anders raad ik je aan van er niet aan te beginnen!

jb4.jpg

Hier was mijn eerste gedacht nog van de flapjes vast te naaien terwijl ze alleen maar gespeld waren maar van dat idee stapte ik al gauw af toen ik merkte dat dat niet te doen was om dat gespeld te naaien. Het deken was zo zwaar en amper fatsoenlijk te hanteren onder het naaimachien dat ik voor het gemak besloot om al de flapjes eerst nog eens vast te driegen.     NOG MEER WERK! Ik wil niet weten hoeveel uren dat ik er met de hand al aan genaaid heb. Verschillende keren op de naailes van 18.30 tot 21.40. Op zondagmiddag ben ik ooit begonnen rond half 2 's middags tot half 6 's avonds en dan na het eten verder tot 23.30u en nog was het niet klaar.

jb5.jpg

Nog maar wat avonden genaaid dan wanneer ik ergens wat tijd vond. (dat "wat tijd" werden dan wel weer enkele uren). om tot dit resultaat te komen:

jb6.jpg

He he... we zijn er bijna nog enkel die hoek rechtsonder moet opgevuld.Daar heb ik mij dan eens op een voormiddag aangezet zodat dat eindelijk klaar was.

jb7-1.jpg

En geloof het of niet het is zoveel weken later nog steeds niet helemaal af. Ik vraag me telkens af waaraan ik in hemelsnaam begonnen ben. :) Ik ben intussen wel al begonnen met alles vast te naaien met het naaimachien maar dat is ook een heel karwei! (tijdrovend en loodzwaar) maar het einde is in zicht. Als ik nog wat tijd vind tenminste ;)

jb8.jpg

Lees meer »

Even de voorraden aangepast.

Ik kwam er onlangs achter dat ik oorbellen die al verkocht waren nog niet van mijn website had gehaald... vervelend.

Dat is deze avond al voor een deel terug bijgewerkt nu. De mapjes roosjesoorbellen en glascabochon hangers en stekers zijn weer helemaal up to date.

Lees meer »

Het lijkt stil...

maar niets is minder waar!

Om op de hoogte te blijven raad ik jullie mijn facebookgroep van Be-scrappy momenteel aan want ik heb het zo druk dat ik mijn website al een tijdje onbedoeld aan het verwaarlozen ben... maar ik ben druk berzig met juwelen maken, uitnodigingen voor een trouw, verjaardagskronen en noem maar op. https://www.facebook.com/groups/805858712893858/

Lees meer »

Gebreide bloemen

Deze waren ook bedoeld voor kunst op het hof maar ze zijn wellicht niet op tijd aangekomen? Ze werden verstuurd in en opgepimpte verzenddoos.

20160703_124751.jpg

20160703_131735.jpg

Lees meer »

Be Scrappy anno 2016

Maak een Gratis Website met JouwWeb