Home » Be-Scrappy 2017 en eerder » Be-Scrappy 2012 en eerder » creatief met (strijk)parels

creatief met strijkparels

Op mijn werk gebruik ik veel decoratie gemaakt met behulp van strijkparels, figuren bijpassend bij het seizoen of thema van dat moment. Wisten jullie dat je strijkparels ook kunt smelten in de oven en er dan leuke platte kraaltjes tevoorschijn komen?

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200°C en kies je een aantal leuke kleurtjes strijkparels uit. Deze strijkparels zet je dan rechtop op je bakplaat die je van te voren voorzien hebt van een bakvel. Is je oven op temperatuur dan schuif je de bakplaat met strijkparels er voorzichtig in voor 5 minuten en het resultaat zijn platte strijkparels die na het afkoelen aan bijvoorbeeld een elastiek kunnen geregen worden en zo maak je er een armbandje of ketting mee. Hier zijn de kinderen er alvast wild van. En mama ook stiekem een beetje maar die gaat er nog wat anders mee proberen ;)

Na strijkparel-sierraden nu de strijkparelkommetjes :)

 Ik heb nog niet het juiste kommetje gevonden wat dat ook nog eens in de oven mag maar een eerste probeersel is er al. Je neemt dus een ovenvast kommetje, de grote bepaal je zelf. De binnenkant smeer je in met olie (olijfolie ofzo, maakt niets uit) Dan strooi je net zoveel parels als nodig om je kommetje met 1 laagje strijkparels te bedekken in de kom. Deze keer maakt het niet uit hoe de pareltjes in de kom liggen. ( Voor parels die je gebruikt voor het sierraden maken moet je echt zorgen dat de parels rechtop in de oven staan).

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet de schaal er in.
-BLIJF ERBIJ! De strijkkralen smelten snel.
-Als de kralen ver genoeg gesmolten zijn (ze vormen cirkels van net onder de cm groot) haal je de schaal uit de oven, bij mij duurde dit ongeveer 5 minuten. Niet schrikken, het lijkt alsof het allemaal vastgekoekt is aan je schaal, maar dat is niet zo.
-Laat de schaal helemaal afkoelen, de strijkkralen komen dan ook los van de schaal.
-Keer je schaal om en je schaaltje van strijkkralen valt er zo uit, was de olie er af met water en zeep
-Klaar !

Wat je dan krijgt zie je hier:

Creatief met parels/kralen

Af en toe maak ik tegenwoordig ook graag eens iets met kralen, momenteel heb ik al enkele spiraalarmbanden gemaakt en een setje met 3 losse bijeenpassende armbandjes.

Het idee en de materialen van de groen - paarse armbandjes hieronder haalde ik bij http://lapalma-kralen.nl/

Het idee en de materialen voor de 2 armbanden hieronder vond ik bij http://www.bellakralen.nl/

Juwelensetje 'roos'

Maak een Gratis Website met JouwWeb