Home » Be-Scrappy 2017 en eerder » Be-Scrappy 2014

Be Scrappy 2014

De liaan

Of hoe zullen we hem noemen? Ik ben al jaren opzoek naar een Sumbawa liaan maar die vind je hier in de wijde omgeving niet direct en al helemaal niet in de natuur hier :)

Dit jaar kwamen we deze tak (liaan klint mooier, toch) , dus dit jaar kwamen we deze LIAAN tegen in een tuincentrum in Nederland, heel toevallig zag Davy hem onder een tafel vol decoratie liggen. Hij was ook wel wat lang vandaar dat hij daar zo verstopt lag zeker? Even twijfelen van wat ga ik doen want dit was wel GEEN SUMBAWA LIAAN he... maar ik ben al jaren opzoek naar zoiets soortgelijks dus meenemen dan toch maar. Dat was dan ook meet de duurste 'rare' aankoop van 2014. Welke gek geeft er nu zoveel $$$ uit aan een TAK? Euh sorry, we gingen hem LIAAN noemen. Tja, ik dus want ik wist wat de bedoeling van dat liaantje moest worden. Het resultaat ziet u op deze foto, deze keer knutselde niet ik maar Davy wat in elkaar, het was niet zo simpel als het lijkt (maar voor hem was het dat wel, of toch bijna) het vergde namelijk heel wat knip (electriciteitsdraden), boor (liaan), trek en wringwerk (ook weer met die electriciteitsdraden). Maar het resultaat mag er zijn vinden wij en het versieren dat mag ik doen natuurlijk, dit is trouwens al de derde versiering die eraan hangt, van die andere ben ik foto's vergeten te maken :) Ik zal er volgend jaar aan proberen te denken ;)

liaan.JPG

 

Lees meer »

Kleurboeken voor volwassenen in de Aldi

Even een tip voor de lezers die graag kleuren: in de Aldi lagen deze morgen mooie kleurboeken voor volwassenen aan 5 euro/stuk!

Ik heb eerder al een boek van dezelfde uitgeverij veel duurder gekocht in Standaard boekhandel. Dus kleur je graag of wil je het een keer proberen dan zou ik vlug langs de Aldi gaan ;)

kleurboek_voor_volwassenen_normal_a72951.jpgkleurboek_voor_volwassenen_normal_a72952.jpg

Lees meer »

Het kerstmenu

Voor zover ik het mij kan herinneren is dit de eerste keer dat ik zelf kook met Kerstmis, dit jaar schuiven we met ons 5en onze knietjes onder onze eigen eettafel. Wat schafte de pot? Ik post mijn eten normaal nooit op wat gebak na maar dit was zo geslaagd alleen zag het er in het echt veel lekkerder uit. ;)

Een tomatensoepje, aardappalcupcakes met kaas, spekjes en bieslook, geroosterde worteltjes, bloemkool gekookt in vadouvan met rucolaolie, rucola, parmezaanschilfers en granaatappelpitjes, varkenshaas met champignons en een hammetje in mosterd/honingsaus en als afsluiter een koffiemousse verkeerd. Van onze Thimo mocht ik direct meedoen aan mijn restaurant maar daar pas ik toch voor!

1903.JPG 190.JPG 1902.JPG 1904.JPG

Lees meer »

Dè kerstboom ;)

Laatst hadden ze het over mijn kerstboom, er werd gedacht dat die heel creatief zou zijn, vol zelfgemaakte dingskes in... ik zal iedereen vlug uit die droom helpen ;)

Niks zelfgemaakt alhoewel mijn deugenieten hebben er hier en daar toch wel een hartje en wat zoutdeeg en foamclay prullekes tussen gestopt zie ik nu op de foto :) maar die zaten daar nog niet toen ik hem versierde...

189.JPG

Lees meer »

Cirkelsjaal, lekker warm voor de winter.

Zo mijn eerste cirkelsjaal is ook een feit, ik heb allang spijt dat ik laatst op het stoffencircus niet meer van dat warme teddyfleece gekocht heb, ik kocht van 4 kleuren stukken van 30cm maar als ik had geweten hoe lekker warm dat stof is en hoe zalig dat draagt had ik nog wat meer meegenomen.

183.JPG

Lees meer »

Kleuren bij grote oma

Kleurafspraak bij mijn oma en deze keer kleuren we met potlood, niks speciaals hier van potloden gewoon de simpele Bruynzeelkleurpotloden vind ik al van kind af aan prima!

181.JPG

Lees meer »

Vandaag gaan we eens voor een mandala

Dit was eigenlijk niet aan mij besteed dit boek omdat het zo zwart/wit is maar eens je aan het kleuren bent lijkt het wel of de tekening licht begint te geven en uiteeindelijk vond ik zo'n zwart kleurboek nog best leuk. Het boek heet Kaleido color.

179.JPG

Lees meer »

Kleuren voor volwassenen

Ik heb er lang over getwijfeld, verschillende boeken in mijn handen gehad en weer teruggelegd en inmiddels heb ik er al wel genoeg in mijn bezit: kleurboeken voor volwassenen. Toen ik klein was kleurde ik al graag en waarom zou ik er niet nog een hobby bijnemen? Hahaha... ik heb het eigenlijk al druk genoeg. Deze eerste kleurplaat komt uit de kleuragenda 2015.

176.JPG

Lees meer »

Appeltjeskrans

Om de 14 dagen is het crea-café van de KVLV en daar maakten 2 leden zopas een krans zoals deze die ik daarna thuis met de overschot aan appeltjes maakte:

094.JPG

Lees meer »

Spiegelkoekjes

Nog een traktatie met Franne haar verjaardag waren de spiegelkoekjes, ze zijn echt heel makkelijk zelf te maken.

091.JPG

Lees meer »

Zoetigheid

Met Franne haar verjaardag had ik geprobeerd om pralines te maken, ik vond ze zelf nog niet helemaal goed maar 's avonds waren ze toch op dus zullen ze toch wel gesmaakt hebben ;)

0901.JPG 0902.JPG

Lees meer »

Meneer konijntjes

Het heeft een tijdje geduurd tot ze klaar waren maar hier zijn ze dan de meneer en mevrouw konijntjes voor de Meneer konijn actie op Q-music die geld inzamelt voor de VZW kindergeluk. Ze zijn te koop voor 5 euro en die gaat helemaal naar de actie, het stof sponsor ik zelf.

0964.JPG 0966.JPG 0968.JPG 0969.JPG 09611.JPG 09613.JPG 0972.JPG 0974.JPG 0976.JPG 0978.JPG 0979.JPG

Lees meer »

Me to you verjaardagskaart

Binnenkort zijn er weer wat baby's en peuters jarig bij de Olifantjes en daarom ga ik de komende dagen aan de slag om wat kaartjes voor hen te maken. Hier is het eerste al:

082.JPG

Lees meer »

Nog een verjaardagsslinger

In september was mijn metekindje jarig en ik belde haar met de vraag wat haar lievelingskleuren waren. Ze antwoorde volmondig "blauw en geel" ja en lap laat mij nu die kleuren stof net niet in voorraad hebben he. Dus dat werd een ritje naar Valkenswaard markt en 's avonds was deze slinger een feit.

080.JPG

Lees meer »

Vlaggenlijn

Ik denk altijd dat ik met wat resten stof nog wel iets kan maken en zo ontstond dan ook deze slinger, hij is zo'n 5 meter lang.

079.JPG

Lees meer »

Maak een Gratis Website met JouwWeb